Word vrijwilliger bij Stichting Texels Museum

Bij Stichting Texels Museum zijn tientallen vrijwilligers actief. Hun werkzaamheden zijn veelzijdig en gaan van het demonstreren van ambachten en geven van rondleidingen bij Museum Kaap Skil, bezoekers informeren in het museum en het schoonhouden van het buitenterrein bij Ecomare tot het runnen van de Oudheidkamer.

Belang

Dankzij de vrijwilligers is er meer mogelijk en is een bezoek aan onze musea nóg leuker en interessanter. Ben jij op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding, maak je makkelijk contact en voel je je aangetrokken tot het werk van één van onze musea? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwilliger te worden bij STM!

Museum Kaap Skil

Bij Museum Kaap Skil zorgen de vrijwillige ambachtslieden voor een levend openluchtmuseum. De touwslagers, nettenboeters, spinster, jutters en verhalenvertellers maken een bezoek aan het museum tot een belevenis. Rondleiders zorgen ervoor dat bezoekers veel meer in de tentoonstellingen zien en ontdekken. Er gaat niks boven het verhaal van een echt mens!

Oudheidkamer

Het kleinste museum van Texel draait volledig op vrijwilligers. Als gastheer/-vrouw ontvangen zij de bezoekers en vertellen ze over het huis en de tuin. Sommigen geven rondleidingen, onderhouden de kruidentuin of werken in het depot. Dankzij deze betrokken vrijwilligersgroep blijft de geschiedenis zichtbaar. Onbetaalbaar!

Ecomare

Bij Ecomare zijn educatief vrijwilligers actief. Zij staan met de strandvondstenkar in het museum en vertellen bezoekers over alle vondsten. Dankzij hen kunnen kinderen ontdekkingen doen in het zeelab. Ecomare zorgt voor achtergrondinformatie en begeleiding. Is werken met publiek niet je ding? Dan wil je misschien in de appgroep voor het ophalen van vogels en kleine zoogdieren voor de Vogelopvang of wil je helpen het buitenterrein vrij te houden van afval. Er is van alles mogelijk!

Denk je er over om vrijwilliger te worden?

Ben je geïnspireerd geraakt door één van bovenstaande voorbeelden of wil je op een andere manier iets bijdragen aan onze musea? Vrijwilligerscoördinator Kelly Lexmond gaat graag met je in gesprek over wat jij zou willen doen. Je kunt haar bereiken via 0222-317741 of kellylexmond@texelsmuseum.nl.