CBF-keurmerk

      Reacties uitgeschakeld voor CBF-keurmerk

cbf-logo-erkenning

Tijdens het Feest van (h)Erkenning in juni 2016 heeft Stichting Texels Museum als een van de eerste de nieuwe certificering van het Centraal Bureau voor Fondsenwerving gekregen. De erkenning vervangt de vroegere keurmerken van het CBF en andere organisaties. “Erkenning door het CBF betekent dat je er als gever vanuit kunt gaan dat je geld besteed wordt aan het realiseren van het mooie doel dat jij graag wilt steunen.” aldus directeur Roline de Wilde van het CBF.

Goed besteed
Een eenduidige erkenning en modernisering van de normen. Dat was de opdracht waarmee de goededoelensector ruim twee jaar geleden aan de slag is gegaan. Het CBF, brancheverenigingen Goede Doelen Nederland, het Instituut Fondsenwerving, goededoelenorganisaties en andere belanghebbenden hebben een nieuw normenstelsel ontwikkeld. Daarin zijn ook meer kwalitatieve aspecten opgenomen zoals impact, doelrealisatie en risicomanagement. De Wilde: “Iedereen kan nu meteen zien dat een goededoelenorganisatie de boel op orde heeft en helder communiceert over wat ze bereikt,”

Goed doel
Met name de zeehondenopvang en opvang van zeevogels zijn afhankelijk van giften, erfenissen, nalatenschappen, legaten, sponsors en donateurs. Zonder deze giften, kunnen wij de dieren niet opvangen.

Door ons CBF-keurmerk en onze ANBI-status, weet u zeker dat uw giften goed terecht komen. Bekijk hier het CBF-Erkenningspaspoort.

Onze afdeling Communicatie licht u graag in over de mogelijkheden. 0222-317741.

Meer informatie over het keurmerk: www.cbf.nl.