Ecomare

walviszaal_ecomare_texelBij Ecomare in De Koog op Texel zie je zeehonden, bruinvissen en allerlei andere zeedieren van heel dichtbij. Het uitgebreide museum van Ecomare gaat over de natuur van Texel, de zee en Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Je vindt bij Ecomare dus niet alleen de zeehonden- en zeevogelopvang. Er is ook een groot zeeaquarium, boeiend natuurmuseum en een prachtige Walviszaal met échte walvisskeletten (volgens experts is dit de mooiste walvisexpositie ter wereld).

Binnen en buiten  is veel te beleven, te zien en te leren. Je bent hier uren zoet. Maar ook kan je hier excursies, bedrijfsuitjes, groepsuitjes en schoolreisjes boeken. Onze biologen en boswachters nemen je graag mee de prachtige natuur in! Lonely Planet riep Texel uit als een van de 10 mooiste plekken in Europa. Verder hebben we een fantastisch Nationaal Park en nemen we mensen mee het wad op in het Unesco Werelderfgoedgebied De Wadden.

naar de website van ecomare