Museum Kaap Skil

museum_texel_kaap_skil_voc_ankerplaatsMuseum Kaap Skil is gevestigd vlakbij de haven van Oudeschild. In dit met internationale prijzen bekroonde museum, valt binnen én buiten veel te beleven. Wist jij dat bij Texel  de belangrijkste ankerplaats van VOC-schepen ter wereld was? En wist je dat we hierdoor tot op de dag van vandaag prachtige schatten opduiken uit scheepswrakken op de zeebodem van de Waddenzee?

Je beleeft in Kaap Skil de geschiedenis van Texel, hoe men leefde met en van de zee. Te zien zijn de Reede van Texel (een levensgrote maquette met precies nagebouwde (VOC-)schepen bij de ankerplaats bij Oudeschild ), VOC-schatten, strandvondsten en een levendig openluchtmuseum met compleet ingerichte vissershuisjes, smederij, winkeltje, jutterschuur en een molen die nog werkt. Ook is er een tentoonstelling over de TESO en andere wisselende tentoonstellingen.

naar de website van museum Kaap Skil