Vuurtoren Texel

vuurtoren2015-entree-34-mbfDe opvallende, rode vuurtoren staat in De Cocksdorp, op het noordelijkste puntje van Texel. Je kunt de toren bijna jaar rond beklimmen. Zo’n 45 meter boven zeeniveau heb je een geweldig uitzicht over Unesco Werelderfgoed de Waddenzee, de Noordzee, Texel en andere Waddeneilanden. Onderweg naar boven, leer je van alles over de geschiedenis van de Texelse vuurtoren.

Weet jij waarom dit zo’n ‘dikke toren’ is? De oude toren uit 1864 raakte in de tweede wereldoorlog tijdens de zogenaamde ‘Russenoorlog’ zwaar beschadigd. Rond de kapotte toren werd een nieuwe muur gebouwd. Als je de toren bezoekt, kun je de oude, kapotgeschoten muur én de nieuwe muur zien.  Maar natuurlijk draait het om het uitzicht: het mooiste uitzicht van Texel beleef je hier.

naar de website van de Vuurtoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *